четвъртък, 28 ноември 2013 г.

трансфер

Най-странните трансферни суми, плащани във футбола

Мариус Чоара (15 кг. свински наденички) От УТА Арад (Румъния) в Регал Хорния (Еквадор) (2006 г.) Когато румънският защитник разбира, че за трансфера му ще бъде платено с наденица, той незабавно слага край на кариерата си и започва работа във ферма в Испания. В резултат на това Хорния настоява да си получи обратно наденицата и с пълно право!

Йон Раду – Два тона месо От Жиул Петросани във Валчеа (1998 г.) Отново румънски трансфер, но този път трансферната сума е два тона говеждо и свинско месо. Петросани отначало не са доволни от сделката, така че в добавка към огромните месни запаси от Валчеа трябвало да платят и заплатите на играчите на Петросани.


Ливиу Байчеа – 10 футболни топки От Жиул Петросани в УТА Арад (1998 г) Отново румънци! Отново Петросани! Отново УТА Арад! Поне този трансфер не е бил свързан с хранителни продукти. В същата година, в която Поетросани получават два тона месо, клубът успява да се сдобие и с 10 футболни топки. От Петросани със сигурност знаят как се прави бизнес.


Хю Макленахан – Хладилник пълен със сладолед От Стокпорт Каунти в Манчестър Юнайтед (1927 г.) Семейството на помощник треньора на Манчестър Юнайтед по това време Луис Рока имало успешен сладоледен бизнес в Манчестър. Рока успява да убеди Срокпорт да освободи Макленахан от неговия договор в замяна на хладилник пълен със сладолед. Така Макленахан изиграва 112 мача за Юнайтед, след което преминава в Нотс Каунти и слага край на кариерата си с началото на Втората световна война.


Франко Ди Санто – Две мрежи за врати и 40 литра боя От аматьорски клуб в Аудакс Италиано (Чили) (2005 г.) Кариерата на Ди Санто в Англия бе с променлив успех. Той бе обявяван за следващия голям играч, но много от феновете на Уиган щяха с радост да го върнат на Челси срещу трансферната сума, която плаща за него първия му професионален клуб. Чилийският Аудекс Италиано купува Ди Санто през 2005 г. срещу две мрежи за футболни врати и 40 литра боя.




. Кенет Кристенсен – Личното му тегло в скариди От Виндбярт във Флои (2002 г.) Изискването за това специфично разплащане правят трансфера на този норвежки нападател най-странния. Кристенсен трябвало да стъпи на кантар, за да бъде определено точното количество скариди по сделката. Теглото му било 75 кг. Чак след това Кристенсен става официално футболист на Флои. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар