вторник, 17 септември 2013 г.

необходими документи за картотекиране на футболист за ДЮШ БФС 2013 Г

ДЮШ

СНИМКА
АКТ ЗА РАЖДАНЕ КОПИЕ
ТАКСА ЗА КАРТОТЕКИРАНЕ В БФС ,около 10 до 20лв 

„По новите наредби на БФС, ако решим да вземем футболисти, които са юноши на други клубове и са под 23 години, трябва да заплатим обезщетение за обучение. Ако са били през годините в две школи, ние трябва да плащаме и на двете обезщетение. 
Футболисти от школата на Черно море се явиха на първата тренировка на тима, но си тръгнаха непосредствено преди соколите да излязат на терена. Това са родените през 1993 г. Димитър Кюркчийски и Димитър Кунев. Причината е наредба в БФС, която не позволява таланти на „моряците”, излезли от школата на „Тича”, да преминат в Спартак.
Така докато не навършат 23 години Кунев и Кюркчийски няма как да играят професионален футбол, без да бъде платено обезщетение за обучение на Черно море.


Байерн, Дортмунд и Реал Мадрид се интересуваха от 18-годишния Леон Горецка, но играчът избра Шалке 04, които го купиха за 4 млн. евро.
2001—2012   ДЮШ Бохум

2012—2013 Бохум 32 МАЧА

2013    Шальке 04


Славия е на път да измъкне младока Серафим Михайлов от Локо (Пд). “Белите” са доста настоятелни в опитите си да примамят нападателя на “Овча Купел” и вече са му предложили предварителен договор.

Както е известно, в момента той няма професионален контракт с Локо (Пд), тъй като все още е под 18 години. Той ще навърши пълнолетие на 25 април, а хората в Славия се надяват да го прилапат преди това. Така ще си спестят трансферна сума и ще трябва да платят компенсация за обучение на Локо и на родния му клуб Спартак (Пд



50 хиляди е компенсацията за обучение 

Адвокатът по спортно право Георги Градев разясни пред Sportline.bg последствията от днешното решение на ВАС, което определя правилникът за статута и трансферите на футболистите в "А" група за нищожен

"Последиците за БФС ще са катастрофални - няма да има вътрешни трансферни прозорци, няма да се плащат обезщетения за обучение на млади футболисти по схемата определена от БФС, няма да се наказват клубове със забрана за картотекиране 
Правилникът на БФС за статута и трансферите на футболистите, приет преди миналия сезон, бе обявен за нищожен от Върховния административен съд. Решението е вследствие на жалба на "Градев Спортс" ЕООД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар