събота, 13 юли 2013 г.

Тийнейджър се оказа зад решетките заради заплаха по време на игра

Тийнейджър от Тексас е бил задържан от местните власти на 27-ми март тази година, след като младежът е направил притеснителен коментар по време на игра на League of Legends. Изнервен от лошо развиващата се за неговия отбор игра, 18-годишният Джъстин Картър решил да се пошегува, че е толкова ядосан, че би нахлул и избил цяло училище пълно с деца.

Оказало се обаче, че шегата не била погледната с добро око от играеща канадка, която първо се погрижила да предупреди властите за „невероятната” заплаха. Според бащата на момчето, синът му е бил провокиран от противников играч, който е казал, че Джъстин е „откачен, сбъркан с главата”. Всичко това е накарало тийнейджърът да изгуби самоконтрола си и да се пошегува по не особено удачен начин.

Това, което в очите на Джъстин е изглеждало като невинна шега, не се е понравило на жената от Канада. Тя бързо е направила проучване къде живее младежът, както и дали около него има училища, след което е позвънила на местни власти, за да се вземат навременни мерки срещу „терориста”. Непосредствено след сигнала младежът е арестуван по обвинение за терористична заплаха.

Съвсем скоро Джъстин ще бъде изправен пред съда, където ако бъде признат за виновен ще трябва да излежи 8 години в затвора.

Семейството и приятелите на геймъра дори вече започнаха онлайн петиция с молба за освобождението на 18-годишния младеж.


Няма коментари:

Публикуване на коментар